Aprašymas
Juodojo Česnako Kapsulės
Juodasis česnakas – tai tas pats visiems gerai pažįstamas valgomasis česnakas (Allium sativum) po fermentavimo ir ilgo brandinimo. Natūralus brandinimas vyksta kontroliuojamoje temperatūroje ir drėgmėje maždaug vieną mėnesį, kol česnakas nusidažo juodai.
Nedaug kas žino, kad juodieji česnakai brandinami ilgai, net kelis mėnesius. Per tą laiką gimsta skonis, kurį sunku apibūdinti vienu žodžiu: jis ir subtiliai saldus, ir sodriai gilus, primenantis kokybišką karamelę ar brandų balzamiką. Sveikatai palankios medžiagos, dėl kurių žali česnakai ir vertinami, niekur neišnyksta brandinant ne vieną mėnesį, atvirkščiai – tampa tik dar lengviau pasisavinamos. O būdingo aštraus skonio ir nemalonaus kvapo nelieka nė pėdsakų.
9 Naudos sveikatai
Dr. Eric Berg, žinomas amerikiečių natūraliosios medicinos propaguotojas, vardina tokius juodųjų česnakų privalumus.
1. Mažina patogenų (bakterijų, virusų, grybelių) kiekį organizme.
2. Slopina uždegiminius procesus.
3. Mažina atsparumą insulinui, kas itin aktualu sergantiesiems cukriniu diabetu.
4. Gerina imuninės sistemos veiklą.
5. Pasižymi vitaminų, mineralų ir ypač – polifenolių gausa.
6. Maistingosios medžiagos po brandinimo tampa itin lengvai pasisavinamos.
7 Juoduosiuose česnakuose gausu alicino – medžiagos, dėl kurios žali česnakai ir vertinami, ir tuo pačiu nemėgiami (dėl aštraus skonio ir ilgai išliekančio nemalonaus burnos kvapo).
8. Yra duomenų, kad juodieji česnakai gali padėti sumažinti vėžinių susirgimų riziką.
9. Reguliariai vartojami gali padėti sureguliuoti kraujospūdį ir pagerinti širdies veiklą.
Atminkite: Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas! Rūpinimasis savo sveikata yra labai sveikintinas dalykas. Kuomet rūpinamės savimi, savo fizine bei emocine sveikata, esame laimingesni, žvalesni ir darbingesni. Žmogaus sveikatai, ypatingai didelę reikšmę turi geras miegas, fizinis aktyvumas, kokybiškas, sveikas maistas ir bendravimas su kitais žmonėmis. Jei į savo racioną įtrauksite kuo daugiau įvairesnio maisto – daržovių, vaisių, įvairių grūdinių patiekalų, duonos gaminių, mėsos, organizmas įsisavins, visas jam naudingas medžiagas ir tikėtina jų netrūks. Papildai, vitaminai, mineralai, tai tik mitybos papildymas, vartokite juos tik tuo atveju jei gerai žinote, kad vienos ar kitos medžiagos Jums trūksta. Arba jei tą parekomendavo gydytojas. Idealus variantas, jei galite pasidaryti kraujo tyrimą ir tiksliai nustatyti, kokių medžiagų Jums trūksta. Būkite sveiki ir laimingi!
HumanPerformance.lt
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.