...

Kaip išsirinkti proteiną?

 

Ankstesniame mūsų straipsnyje susipažinome su tuo, kas yra proteinas (baltymai) ir kokia yra jo nauda mūsų organizmui. Dabar, pratęsdami mūsų rubriką, sutelksime dėmesį į tai, kaip išsirinkti tinkamus baltymų miltelius ir kaip šie milteliai gali padėti jums pasiekti pageidaujamus rezultatus.

Tad pradėkime kelionę sveikatos ir geros savijautos link!

Supraskite Savo Iškeltus Tikslus

 

Tai yra pirmas ir vienas iš svarbiausių žingsnių, renkantis tinkamus baltymų miltelius. Žinodami, ko tiksliai norite pasiekti, galėsite rasti baltymų miltelius, kurie atitiks jūsų poreikius ir padės jums siekti pageidaujamų rezultatų.

  • Raumenų Augimas: Jei norite didinti raumenų masę, ieškokite baltymų miltelių su aukštu baltymų kiekiu. Geriausias pasirinkimas šiuo atveju yra baltymų izoliatas arba koncentratas kurie puikiai tinka po treniruotės atsistatymui.
  • Svorio Metimas: Norint numesti svorį, pasirinkite baltymų miltelius su didesniu baltymų ir mažesniu kalorijų kiekiu (idealiai tiktų izoliatas). Taip pat atkreipkite dėmesį į cukraus kiekį, kad nepapildytumėte organizmo nereikalingomis kalorijomis.
  • Valgio Pakeitimas: Jei ketinate naudoti baltymų miltelius kaip maisto pakaitalą, rinkitės subalansuotus miltelius, kuriuose yra papildomi vitaminai ir mineralai. Tai padės jums pakeisti vieną ar du valgius per dieną, užtikrinant, kad organizmas vis tiek gautų reikiamų maistinių medžiagų.

 Baltymų Miltelių Tipai

Po to, kai iškelėte sau tikslus, turėtumėte pasirinkti tinkamą baltymų miltelių tipą. Pagrindiniai baltymų miltelių tipai yra:

  • Išrūgų baltymų Izoliatas: Tai yra baltymų milteliai su aukštu baltymų kiekiu, dažnai virš 90%. Baltymų izoliatas puikiai tinka tiems, kurie siekia raumenų augimo tikslų, nes jis suteikia daugiausiai baltymų be daugybės angliavandenių ar riebalų priemaišų. Tai taip pat puiki alternatyva tiems, kurie netoleruoja laktozės.
  • Išrūgų baltymų Koncentratas: Baltymų koncentratai turi mažesnį baltymų kiekį nei izoliatuose (dažnai nuo 70% iki 80%), tačiau prideda šiek tiek didesnį sotumo jausmą dėka didesnio kalorijų kiekio. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori išlaikyti subalansuotą mitybą ir pasiekti baltymų tikslus.
  • Baltymų Hidrolizatas: Baltymų hidrolizatas yra lengviau virškinamas, nes baltymai yra suskaidyti. Tai gali būti naudinga tiems, kuriems sunku virškinti baltymus arba kurie nori greitai pasisavinti baltymus po treniruotės. Šie baltymų milteliai dažnai naudojami pažengusių sportininkų.
  • Kazeino Baltymai: Dažniausiai žinomi dėl savo lėtesnio virškinimo. Kazeino baltymas teikia organizmui ilgalaikį baltymų šaltinį, kuris puikiai tinka vartojimui prieš miegą.
  • Kiaušinių Baltymai: Aukštos kokybės baltymai, idealiai tinka tiems, kurie nori išvengti pieno produktų arba yra alergiški jiems. Turi pilną amino rūgščių spektrą ir lengvai virškinami.
  • Augaliniai Baltymai (žirnių, kanapių, ryžių, sojos): Puikūs pasirinkimas veganams ir tiems, kurie turi pieno produktų alergiją.

Atkreipkite Dėmesį į Alergenus ir Asmeninius Mitybos Apribojimus

  • Laktozės Netoleravimas: Šiuo atveju Jūs vistiek turite platų baltymų pasirinkimą. Išrūgų izoliatas, hidrolizuoti išrūgų baltymai, kiaušinių, jautienos arba augalinės kilmės baltymai.
  • Vegetarai: Galima rinktis Išrūgų koncentratą, izoliatą ir visus kitus išvardintus viršuje , išskyrus jautienos baltymus.
  • Veganai: Jums tiktų augaliniai variantai, tokie kaip žirnių, kanapių, ryžių, sojos.

Skonis ir Maišymosi Savybės

Renkantis baltymų miltelius, neabejotinai svarbu atsižvelgti ne tik į jų mitybinę vertę, bet ir kitas savybes, kurios gali paveikti proteino vartojimo patirtį.

  • Skonio Pasirinkimai: Priklausomai nuo jūsų skonio preferencijų, galite rasti baltymų miltelius be skonio arba su įvairiais skoniais , nuo šokolado, braškių, bananų iki pat beveik identiško ,,Snickers” arba ,,Mars” . Ši savybė leidžia jums rinktis baltymus, kurie jums patinka ir suteikia malonų vartojimo procesą. Tačiau netgi beskonis baltymas gali būti universalus ir tinka kaip pagrindas gamintis savo unikalų receptą pridedant papildomai vaisių, uogų. Taip pat beskonį baltymą puikiai pagardina skonio lašai.
  • Tekstūra: Kita svarbi savybė yra baltymų miltelių tekstūra. Kai kurie milteliai geriau maišosi nei kiti, o tai gali paveikti patogumą juos vartojant. Prieš perkant, galite perskaityti atsiliepimus ir sužinoti, ar baltymai linkę būti gumuliuoti arba ar jie maišosi gerai. Sklandus maišymasis gali užtikrinti, kad jūsų baltymų kokteilis bus malonios konsistencijos.

Atsižvelkite į šias savybes, kai renkatės baltymų miltelius, kad galėtumėte mėgautis skaniu ir lengvai paruošiamu baltymų kokteliu arba naudoti juos maisto gaminime. Tai padės užtikrinti, kad jūsų baltymų milteliai atitiks jūsų skonį ir poreikius.

Prekės Ženklo Reputacija

Svarbu pažvelgti į prekės ženklą ir pasidomėti jo reputacija. Ar šis prekės ženklas žinomas dėl aukštos kokybės produktų ir klientų pasitikėjimo? Perskaitykite klientų atsiliepimus ir recenzijas, kad sužinotumėte, kaip produktas veikia kitus vartotojus. 

Pasitikėdami patikimu prekės ženklu, galite būti tikri, kad gaunate kokybišką produktą, kuris atitiks jūsų lūkesčius.

Atminkite, geriausi baltymų milteliai jums yra tie, kurie atitinka jūsų sveikatos tikslus, mitybos poreikius ir skonio pageidavimus. Smagios baltymų medžioklės!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

HumanPerformance.lt