Aprašymas
„Ginger Shot“ pagamintas iš šalto spaudimo imbiero sulčių, švelniai pasaldintas medumi ir praturtintas gaivinančiomis citrinų sultimis, kokosų vandeniu bei kurkuminu.
Šalto spaudimo būdas sulčių gavimo būdas, padeda išlaikyti antioksidacinį aktyvumą ir visas naudingas maistines medžiagas, įskaitant vitaminus, kurių yra imbiere.
Dėmesio: Imbiero šaknis turi ryškiai aštrų skonį, kurį galima sušvelninti, sumaišius turinį vandenyje, arba pvz. apelsinų sultyse.
Imbieras yra vienas sveikiausių (ir skaniausių) prieskonių planetoje. Jame yra daugybė maistinių medžiagų ir bioaktyvių junginių, kurie teikia daug naudos kūnui ir smegenims.
Imbiero sudedamoji dalis Gingerolis – medžiaga, turinti galingų gydomųjų savybių Imbieras yra žydintis augalas, kilęs iš Kinijos. Jis priklauso imbierinių (Zingiberaceae) šeimai ir yra glaudžiai susijęs su ciberžole, kardamonu ir galangalu.
Prieskoniams naudojami imbiero šakniastiebiai (požeminė stiebo dalis), kurie dažnai vadinami tiesiog imbiero šaknimis ar pačiu imbieru. Imbieras įvairiausiomis formomis nuo senovės vartojamas tradicinėje ir alternatyvioje medicinoje. Jis padeda pagerinti virškinimą, mažina pykinimą ir kovoja su peršalimo ligomis. Ir tai yra tik kelios naudingos jo savybės.
Imbierą galima vartoti šviežią, džiovintą, sutrintą į miltelius ar spausti iš jo sultis bei aliejų. Jis naudojamas tiek maistui, tiek kosmetikai. Imbierą galima dažnai išvysti patiekalų receptuose. Savitą aromatą ir skonį imbierui suteikia natūralūs eteriniai aliejai, iš kurių pats svarbiausias yra gingerolis.
Gingerolis yra svarbiausia imbiero bioaktyvioji medžiaga, teikianti daugiausia naudos sveikatai. Ji pasižymi galingu priešuždegiminiu ir antioksidaciniu poveikiu.
Skaitykite daugiau: Delfi.lt
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.